Prajitura Tosca

de dantes in Prajituri, 8 Mai 2014 | 6050 vizualizari

 

O prajitura delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri de faina
  • Pentru crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 ml.lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacaua
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 300 g biscuiti de calitate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Pentru blat

Batem albusurile spuma adaugam zaharul treptat pana devine o bezea tare. Adaugam pe rand nuca de cocos, macul si faina amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dap la cuptor circa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea)

Pentru crema

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca si laptele. Se pune pe foc mic amestecandu-se continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se amesteca bine cu unt sau margarina.

Glazura

Se amesteca zaharul, cacaua si apa, se pune la fiert, cand s-a topit zaharul se adauga untul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Asamblare

Se intinde crema peste blat apoi se aseaza un strat de biscuiti si deasupra se intinde glazura. Se lasa 3-4 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

08.05.2014, 17:50

delicioasa.

Lia_ 1

08.05.2014, 18:20

chiar o aveam pe lita pt maine dar trebuie sa revad reteta salvata, parca era diferita putin

Rocsi 1

08.05.2014, 19:58

Si eu vreau sa fac aceasta prajitura ca am auzit cat este de buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roxana