Încearcă o rețetă gustoasă de prăjitură tăvălită de post, ideală pentru perioadele de post sau pentru cei ce preferă deserturi vegane. Urmează pașii simpli pentru a obține un desert delicios, acoperit cu nucă de cocos!
Pentru aceasta Prajitura Tavalita - Reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: zahar, miere, faina, margarina, nuca de cocos.
Cum se prepara Prajitura Tavalita - Reteta gustoasa de post
Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.
Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaua,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.
Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop, le "tavalim" prin nuca de cocos sau nuca macinata.
Incearca si reteta de Prajitura Tavalita sau varianta de Prajitura cu nuci si ciocolata.
Iti recomandam si reteta de Tavalita cu nuca.
1
Daca nu aveti amoniac,inlocuiti cu praf de copt.Acesta se amesteca cu faina.
2
Retineti! Se va folosi amoniac, nu bicarbonat.