O prajitura delicioasa.
Sursa Laura Sava
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa.
Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt ( eu am folosit tava de la aragaz ).
Se coace la cuptorul preincalzit cca 20 de minute, la foc mediu.
Cand s-a copt blatul, se scoate din tava si se presara ciocolata alba, data pe razatoare.
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prajeste nuca in cuptor, timp de 3 minute.
Se pregateste crema:
Se mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devine o spuma.
Intr-o oala, se caramelizeaza zaharul ramas, peste care se adauga apa, se amesetca energic, apoi se adauga untul, se lasa 2 minute pe foc mic, dupa care se adauga si galbenusurile, amestecand coninuu.
La sfarsit de adauga si nucile tocate cu cutitul.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa, cateva minute.
Se toarna peste stratul de ciocolata alba si se da la rece 2 ore.
Cand s-a racit se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.
Apoi se pune glazura deasupra si nuca.
Glazura se pregateste asa:
Intr-un ibric se pune ciocolata rupta bucatele, untul si laptele, se pune pe foc, amestecand pana se omogenizeaza, se lasa putin la racit, pana incepe sa se ingroase.