Este o prajitura cremoasa cu multa ciocolata . Se face relativ repede ..mai mult este de asteptat pana cand se raceste .
Blatul:
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
-compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
-se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.
Crema
-galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele le amestecam bine
- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc .
-se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema , devine ca si o budinca , dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele.
-se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.
-se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,-asezam crema obtinuta peste blatul rece , nivelam si dam la frigider.
Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca , ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr )
Dam la frigider si lasam pana a doua zi , de preferinta …sau pana se intareste .
1
in loc de migdale si alune se poate folosi nuca taiata sau macinata , dar nu foarte marunt .