Prajitura rasturnata cu prune...De ce nu? De ce sa nu rasturnam tot ce prindem? :) Sa vedem cum e lumea cu capul in jos, ca e monotonie tot asa :))) Cum zicea Creanga: "Lumea asta e pe dos, toate merg cu capu-n jos; putini suie, multi coboara, unul macina la moara. S-apoi acel unul are atunci in mana si panea, si cutitul si taie de unde vre si cat ii place, tu te uiti si n-ai ce-i face. Vorba ceea: "
Preparare Prajitura rasturnata cu prune
Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele.
Fructe:
Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam in tava si imprastiem peste tot, apoi asezam prunele, concav :P
Blat:
Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam bine pana se omogenizeaza si se deschid la culoare. Faina o amestecam de dinainte cu praful de copt, sarea si scortisoara. In amestecul cu unt punem jumatate din cantitatea de lapte, apoi din cea de faina, apoi restul, amestecand cu lingura.
Turnam blatul peste fructe, nivelam si tinem la cuptor cca 40 min, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
1
Se lasa in tava la racit ca blatul sa se insiropeze de la caramelul de sub, apoi se rastoarna pe o suprafata de lemn.