Daca tot este toamna o prajitura gustoasa cu mere gatita in Multicooker este binevenita.
Merele se curata si se taie cubulete. Se pun in cuva Multicooker impreuna cu scortisoara , extract de vanilie si un pahar cu apa. Se selecteaza functia BOIL timp de 10 minute. Dupa 10 minute se scot merele si se strecoara de apa.
Caramelizam in cuva cele 5 linguri cu zahar folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu).
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga treptat zaharul. Se bat bine pana cand daca se intoarce bolul ele nu curg. Se adauga extractul de vanilie si galbenusurile amestecand incet. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.
In cuva peste zaharul caramelizat se aseaza merele pudrate cu scortisoara, apoi se toarna pandispanul si se niveleaza. Se alege functia BAKE timp de 45 de minute la 180 de grade. Cand este gata se lasa putin la racit si se rastoarna prajitura peste o farfurie.