Prajitura londoneza

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 9046 vizualizari

 

Este o prajitura cu pandispan alb, dulceata si glazura de albus cu nuca. Imi place ca o pot pregati de fiecare data cu alt tip de dulceata si astfel este ceva vechi si totusi ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar (sau 6 linguri pline)
  • 1 pachet unt
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceata de capsune (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 5 albusuri
  • 250 g nuca (12 linguri pline)
  • 100 g zahar (5 linguri)
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura londoneza:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.

Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.

Intre timp ne ocupam de glazura:

Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa.

Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.

 

La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/prajitura-cu-blat-alb-dulceata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura londoneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

06.06.2016, 09:13

Bya Ralu 1

06.06.2016, 21:20

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:18

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu branza si nuci