Prajitura la metru

de dakris in Prajituri, 21 Mar 2012 | 7760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esente (vanilie si rom)
  • 3 linguri cacao
  • 530ml lapte (500 ml pt crema si 30 ml pt topirea ciocolatei)
  • 1 plic crema ole/ pudding cu gust de ciocolata
  • 150 ciocolata cu lapte/amaruie
  • ornament colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri se adauga cacaoa si esenta de rom, iar in celalalt esenta de vanilie amestecand bine. Continutul bolurilor se varsa in doua tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min incercandu-le cu scobitoarea.

Astfel, vor rezulta doua checuri, unul alb si unul maro, care, dupa ce s-au racit, se taie felii de 1,5-2 cm. Fiecare felie se unge cu crema ole/pudding-ul (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj cu 500 ml lapte) si se asambleaza astfel: o felie maro, una alba si tot asa pana la final.

Pentru ca mi-a ramas crema, am intins-o deasupra si peste ea am varsat ciocolata topita la bain marie cu 30 ml lapte.

Se introduce la rece pentru cca 2 ore si apoi se presara ornamentul colorat. Se taie in diagonala astfel incat sa rezulte felii cu 3 dungi verticale ca in imagine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

21.03.2012, 21:04

Prajiturica asta ne-o facea mama... De cand n-am mai mancat.. Foarte fain arata!

dakris 1

22.03.2012, 07:48

va multumesc!

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura " Petre Roman"