Prajitura "INGHETATA" in 3 culori

de Ina in Prajituri, 16 Apr 2010 | 46262 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost culeasa de la Corina Chiriac, pe cand modera emisiuni la Tele7abc.
Insiropata si deosebit de aromata.

 

INGREDIENTE

  • BLAT ( maro)
  • 5 oua
  • 5 linguri rase cu faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • Un praf de copt
  • CREMA I (galbena)
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml. lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 100 g. zahar
  • 4 linguri cu faina
  • separat:
  • 1 pachet de unt
  • 100 g zahar pudra
  • CREMA II ( alba)
  • 4 albusuri
  • 10 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "INGHETATA" in 3 culori:

BLAT ( maro)

Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit,  30 min.

CREMA I (galbena)

      Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara) pana da cateva clocote. Racim si incorporam  untul frecat cu 100 g. zahar pudra . Intindem crema galbena peste blat.

CREMA II ( alba)

       Se bat pe o plita incinsa ( sau la bain-marie) pana obtinem o spuma in care sta telul drept. Se toarna fierbinte peste crema  galbena si dam la frigider pana a doua zi, cand blatul devine insiropat de la cele doua creme.

     Se taie in romburi  sau patrate.

     E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "INGHETATA" in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba