am incercat reteta Timeei, absolut delicioasa prajitura asta! Multumesc pentru reteta,Timea! @};-
Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar.
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine.
Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat la dospit, la temperatura camerei pentru 20 minute, timp in care pregatim amestecul pentru umplutura. Nuca se trece prin robot, se amesteca cu zaharul.
Intindem prima foaie, o asezam in tava, gaurim din loc in loc aluatul folosindu-ne de o furculita.
Peste foaie intindem un strat de gem iar peste acesta presaram amestec de nuca cu zahar in strat consistent.
Intindem cea de-a doua foaie, o perforam cu furculita, iar ungem cu gem dupa care punem restul de nuca si zahar.
Cu ultima foaie procedam la fel. Ne oprim insa dupa partea cu perforatul pentru ca urmeaza sa dam prajitura la copt pentru 35-40 min. la temperatura moderata. O scoatem din cuptor cand devine rumena.
Lasam sa se raceasca prajitura, o scoatem din tava pe un tocator de marimea tavii pentru a ne fi mai usor la portionat.
Glazura se prepara in felul urmator: zaharul pudra+2 linguri de cacao+2 linguri de ulei+3 linguri de apa fierbinte se amesteca energic cu lingura si obtinem glazura pe care o vom intinde foarte repede peste prajitura.
Decoram cu bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura (la mine a durat in jur de 30 min), impartim prajitura in bucati (in functie marimea dorita) si servim.
Pofta buna!