Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

de RODIMUR in Prajituri, 8 Noi 2021 | 26157 vizualizari

 

Mie mi se pare că prăjiturile (plăcintele) cu mere sunt oarecum specifice toamnei, când frumoasele și sănătoasele fructe se culeg de prin livezi și încântă privirile...
Soțul meu dorea de mult timp să fac aceasta Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa. Din ingrediente simple si la indemana, poti pregati o bunatate de prajitura frageda cu umplutura delicioasa de mere.
Pentru Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt, mere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 150 grame de zahăr tos
  • 5 grame de sare extrafină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 150 grame de făină albă
  • 150 grame de unt topit
  • Pentru umplutură:
  • 7-8 mere
  • 3-4 linguri de zahăr tos
  • 1-2 linguri de scorțișoară (pudră)
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa:

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Se adaugă 3-4 linguri de zahăr tos și se ține umplutura la foc mic, până ce scade lichidul. Apoi se ia cratița de pe foc și se lasă 10-15 minute să se răcorească, după care se adaugă 1-2 linguri de scorțișoară pudră și se omogenizează umplutura.

În timp ce se răcește umplutura, se face aluatul pentru blat. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când iau volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, iar apoi gălbenușurile, unul câte unul. Se mixează întruna, până ce nu se mai simte zahărul și atunci se adaugă, în ploaie, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se adaugă treptat untul topit și lăsat puțin să se răcorească.

Se toarnă o jumătate din această compoziție în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius) pentru 10 minute.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească blatul și apoi se întinde umplutura, în strat uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra se toarnă restul de compoziție pentru blat și apoi se dă din nou tava la cuptor, până ce aluatul crește și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor, se presară deasupra zahăr pudră amestecat cu 1 plic de zahăr vanilinat și când se răcește prăjitura, se porționează și se poate servi.

Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.

TIPS-URI

1

Nu lăsați merele să se oxideze, ci căliți-le imediat ce le-ați descojit și răzuit.

2

Umplutura trebuie scăzută bine, la foc mic, ca să nu fie apoasă.

3

Adăugați aromele în umplutură, după ce s-a răcorit puțin.

4

Lăsați untul topit să se răcorească puțin, înainte de a-l adăuga, puțin câte puțin în aluatul de blat.

5

Lăsați blatul să se răcorească puțin, înainte de a întinde umplutura, în strat uniform.

6

Presărați zahărul pudră amestecat cu cel vanilinat, imediat ce ați scos prăjitura din cuptor. Astfel, zahărul va adera bine la aluat. Este posibil chiar să se înmoaie și atunci va trebui să mai presărați puțin zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

madi_marin 1

13.11.2021, 09:54

Ce frumoasa e!

Rocsi 1

13.11.2021, 20:44

Ador prajiturile cu mere si le servesc cu drag oricand, in orice sezon!

Anett 1

28.11.2021, 22:29

Ce imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura taraneasca cu mere