Prajitura Fanta

de elena1988 in Prajituri, 4 Noi 2010 | 9533 vizualizari

 

Glazura a fost cam multa, in rest a fost delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • 100 mililitri ulei
  • 6 bucati oua
  • 6 lingurite zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 4 linguri faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema
  • 500 grame branza de vaci
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 1 bucata esenta de vanilie
  • pentru glazura
  • 850 mililitri suc de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum se face blatul: se adauga galbenusurile care se mixeaza cu zaharul se adauga uleiul putin cate putin si apoi faina si praful de copt si cacaua, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma, se pune aluatul in tava cu ulei care a ft unsa si tapetata cu faina, se coace la cuptor circa 25, 30 de minute. se lasa sa se raceasca blatul in tava.

Crema: se freaca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se pune branza se adauga si esenta de vanilie, si amestecam bine, crema se intinde peste blatul racit si se da 15 minute la frigider.

Glazura: Se prepara glazura dupa indicatiile de pe plic , numai ca in loc de lapte punem sucul si lasam pe foc pana se ingroase, cnd glazura este putin calda se adauga peste crema de branza si nivelam usor( nu turnati glazura numai intr-un loc deoarece se va face gaura in crema. se baga la frigider circa 3-4 ore, se taie in romburi sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si nuca de cocos