Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)

de Patricia Iordache in Prajituri, 18 Iul 2013 | 13853 vizualizari

 

Pentru ca azi aniversam 4 ani de casatorie si pentru ca am ajuns la reteta cu nr. 200, aici pe bucataras.ro, v-am adus o prajiturica tare draga sufletului meu. Am aceasta reteta de la prietena mea din Bacau, Cristina. Singura completare a fost siropul de visine pe care l-am pus de-asupra. E o prajitura foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 galbenusuri;
  • 75 gr. unt/margarina;
  • 100 gr. zahar;
  • 15 gr. cacao;
  • 100 gr. faina;
  • 100 ml. lapte;
  • 1/2 (5 gr.) plic praf de copt;

pentru glazura:

  • 2 albusuri;
  • 125 gr. zahar;
  • putina sare;
  • 1/2 lingurita rasa de amidon (optional);
  • sirop gros de visine (zeama din dulceata).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200):

Cum preparam blatul:

Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt.

Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii.

Lasam la racit si pregatim glazura.

Cum preparam glazura:

Punem un vas cu apa pe foc. In alt vas (pe care il punem deasupra, pe baie de aburi),punem albusurile, presaram putina sare si incepem sa mixam pana devine spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam timp de aproximativ 10 minute, pana ce bezeaua devine tare si sticloasa. 

Putem adauga spre sfarsit si putin amidon (are rolul de a nu se "lasa" bezeaua).

Punem glazura peste blatul usor caldut, nivelam, adaugam din loc in loc sirop de visine si cu ajutorul unei scobitori trasam niste cerculete, in toate directiile. :)

Lasam aproximativ 2 ore la temperatura camerei, astfel incat bezeaua sa se intareasca putin.

Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Giana 1

01.08.2013, 23:54

Buna Patricia, doar ce am scos prajitura din cuptor. Am respectat pas cu pas indicatiile tale deoarece atunci cand incerc o reteta noua prefer sa o pregatesc mai intai exact ca in reteta si dupaia sa o personalizez (in cazul in care rezultatul final nu este unul satisfacator pt mine).
O singura intrebare am: De ce se face bezeaua la aburi? E prima data cand fac bezea in felul acesta. A iesit groasa, sticloasa, dar nu e tare ca bezeaua facuta la rece.
Inca nu am gustat-o, dar dupa cum arata sunt sigura ca este foarte buna si va trece in lista de retete preferate. Voi reveni pentru a confirma gustul

Giana 1

02.08.2013, 09:21

Asa cum am promis, revin cu o concluzie: delicioasa!!!
Iar bezeaua...perfecta, imi era teama ca se va inmuia, in cateva minute s-a intarit. Multumesc pentru aceasta reteta, am reusit

Patricia Iordache 1

02.08.2013, 09:34

Giana, cat ma bucur ca ai incercat prajiturica! Ma bucur ca ti-a placut si ca ai trecut pe la retetele mele. Bezeaua se face pe baie de abur ca sa se "gateasca" putin albusurile. Sa iti fie de bine si te mai astept pe la mine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vulcani de ciocolată