Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca

de azyrra in Prajituri, 13 Dec 2011 | 7943 vizualizari

 

O reteta simpla pentru cele care vor sa-si impresioneze sotul, prietenul sau ... amantul ;)

 

INGREDIENTE

  • 400ml lapte rece de la frigider
  • 1 plic praf pentru frisca
  • 1 plic praf pentru crema de cacao
  • 4 linguri zahar
  • o punga piscoturi (la alegere)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca:

Prima oara se pregateste frisca: 150ml lapte, praful pentru frisca, se bate cu mixerul pana se face tare. Apoi se pregateste crema: laptele ramas, adica 250ml lapte, praful pentru crema, cele 4 linguri de zahar, se bat pana se face crema tare.

Se ia un vas putin conic si se pun de jur imprejur, in interior, in picioare piscoturile pana fac un perete, la baza se pun tot piscoturi dupa care se aseaza un strat de frisca, apoi un strat de piscoturi, apoi un strat de crema, unul de piscoturi, altul iarasi de crema si tot asa pana se umple vasul. La sfarsit trebuie sa fie un strat de piscoturi. Cand ati terminat se ia o farfurie, se pune peste vasul unde ati pus crema si piscoturile si intoarceti prajitura pe farfurie. Va fi in forma unui "vulcan,  trunchi. Daca va iesit si a ramas in picioare atunci perfect. In vaf se pune restul de frisca ramasa, ca un norisor... jucati-va cu frisca ;) apoi presarati praf de cacao peste...

Ce spuneti? arata funny?

Pofta buna si "distractie placuta".  Puteti servi cu vin alb dulce ... se anunta o seara romantica ... deci sa aprindem lumanarile fetelor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

azyrra 1

14.12.2011, 16:13

norisorul vine ultima oara. imi pare au ca nu am facut poze pe parcursul pregatirii. sper ca am explicat dat mai indetaliat in reteta cum sa asezati piscoturile in vas ...

MIUTA 1

26.01.2012, 23:20

Wauuuu,foarte bun

Lau 1

25.06.2012, 09:32

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem