Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca

de azyrra in Prajituri, 13 Dec 2011 | 8661 vizualizari

 

O reteta simpla pentru cele care vor sa-si impresioneze sotul, prietenul sau ... amantul ;)

 

INGREDIENTE

  • 400ml lapte rece de la frigider
  • 1 plic praf pentru frisca
  • 1 plic praf pentru crema de cacao
  • 4 linguri zahar
  • o punga piscoturi (la alegere)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca:

Prima oara se pregateste frisca: 150ml lapte, praful pentru frisca, se bate cu mixerul pana se face tare. Apoi se pregateste crema: laptele ramas, adica 250ml lapte, praful pentru crema, cele 4 linguri de zahar, se bat pana se face crema tare.

Se ia un vas putin conic si se pun de jur imprejur, in interior, in picioare piscoturile pana fac un perete, la baza se pun tot piscoturi dupa care se aseaza un strat de frisca, apoi un strat de piscoturi, apoi un strat de crema, unul de piscoturi, altul iarasi de crema si tot asa pana se umple vasul. La sfarsit trebuie sa fie un strat de piscoturi. Cand ati terminat se ia o farfurie, se pune peste vasul unde ati pus crema si piscoturile si intoarceti prajitura pe farfurie. Va fi in forma unui "vulcan,  trunchi. Daca va iesit si a ramas in picioare atunci perfect. In vaf se pune restul de frisca ramasa, ca un norisor... jucati-va cu frisca ;) apoi presarati praf de cacao peste...

Ce spuneti? arata funny?

Pofta buna si "distractie placuta".  Puteti servi cu vin alb dulce ... se anunta o seara romantica ... deci sa aprindem lumanarile fetelor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

azyrra 1

14.12.2011, 16:13

norisorul vine ultima oara. imi pare au ca nu am facut poze pe parcursul pregatirii. sper ca am explicat dat mai indetaliat in reteta cum sa asezati piscoturile in vas ...

MIUTA 1

26.01.2012, 23:20

Wauuuu,foarte bun

Lau 1

25.06.2012, 09:32

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]