O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!
Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).
Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!
Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa) sau fructele taiate in bucati mai mari.
Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.
Se lasa la rece cel putin 2 ore
Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!
Pofta buna!
1
Dulceata de visine confera un gust divin!