Prajitura din iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Feb 2011 | 10451 vizualizari

 

O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt,
  • 24 linguri de zahar,
  • 500 g biscuiti vanilati,
  • compot de fructe pentru insiroparea biscuitilor
  • zahar vanilat, esente,
  • 3 plicuri de gelatina,
  • dulceata cu fructe intregi sau fructe in stare naturala (caise, prune, piersici, capsuni, visine), in functie de sezon si de preferinte!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din iaurt:

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).

 Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!

 Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa)  sau fructele taiate in bucati mai mari.

 Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.

 Se lasa la rece cel putin 2 ore

Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine confera un gust divin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:11

DIANA B 1

29.08.2011, 12:16

Dya draga , cata dulceataaaaaaaaa ???

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:37

Onesta, daca te referi la cantitate, eu am folosit un borcanel de 400 gr. Motivul pentru care nu am specificat acest fapt este ca ramane lalatitudinea fiecaruia cat si cum ii place Pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)