Prajitura desteapta

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2011 | 8644 vizualizari

 

A venit si randul acestei prajituri. De multa vreme tot ziceam ca o voi incerca. Este foarte interesanta si da, chiar se alege in cuptor. Are un gust asemanator cremei de zahar ars (sau cel putin, asa mi se pare mie) iar eu nu sunt un fan al cremei de zahar ars. Restul familiei au fost foarte incantati de prajiturica asta "scolita" :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g unt
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul, vanilia si cele 2 linguri de apa pana devin cremoase si se albesc. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte si mixam pana se omogenizeaza.

Cernem faina si o adaugam treptat in compozitia noastra, amestecand bine pana se incorporeaza. Urmeaza apoi laptele caldut dupa care mixam bine.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in aluat. Va rezulta un "aluat" lichid pe care il turnam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 25/35 cm. Daca doriti ca straturile sa fie mai groase, folositi o tava mai mica.

Dam la cuptor, la foc mic, timp de 40-50 de minute. Este de preferat sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet (cateva ore) iar apoi pudram cu zahar si portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

horia 1

05.07.2011, 21:15

dupa cum arata,cred ca a fost super!

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:11

Elena, Luk multumesc

La Ancuta 1

05.07.2011, 22:12

Horia...cei care au mancat-o asa au zis

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)