O prajitura delicioasa pe care ne-o facea mama de cand eram mici. Si acum ne place la fel de mult :)
Pentru aluat :
- o margarina Rama,
- 3 linguri de smantana mai groasa,
- o cescuta de lapte caldut,
- un praf de sare,
- 2 linguri rase de zahar,
- 1 praf de copt,
- 1/2 kg de faina,
- 3 linguri de gris,
- 1 ou batut cu care se face "fata prajiturii".
Compozitia de mere :
- 11 mere curatate de coaja,date prin razatoare si stoarse bine de sucul lor,
- 2 linguri de zahar,
- o lingurita de scortisoara,
- un pliculet de zahar vanilat,
- coaja rase de la o jumatate de lamaie,
- 2 linguri de gris.
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere.
Compozitia: Toate acestea se amesteca si se intinde un strat uniform peste prima foaie. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mic,cand este aproape gata se unge cu oul batut ca sa arate frumos.