Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 512677 vizualizari

 

O prajitura rafinata, cu un gust divin!

 

INGREDIENTE

  • Nucile caramelizate:
  • 350 g nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • Blatul:
  • 8 albusuri ou
  • 16 linguri zahar tos
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurita de rom
  • sucul de la ½ lamaie
  • 250 gr nuci pisate
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 galbenusuri ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci caramelizate:

Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga  250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).

Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.

Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.

Se taie a doua zi. (Noi nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 30 minute. A fost foarte buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (239)

Annapurna 1

04.12.2016, 17:42

Am facut de Paste (si o s-o fac si de Craciun) o varianta "imbunatatita" cu cate inca un strat de frisca bauta cu zahar caramelizat cu nuci,pus peste prima crema.Iese bestiala !!
Daca s-ar da dimensiunile tavii in care s-a copt ar fi usor de calculat cantitatile pentru tava in care coacem...De aici provin unele "rateuri"

lucia2014 1

15.12.2016, 05:11

Ce dimensiuni are tava si la ce temperatura se coace ?

MariaToma 1

05.12.2017, 14:45

Ce masura trebuie sa aiba tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si crema de vanilie