Daca va place nuca de cocos , cu siguranta veti fi incantati de aceasta prajitura, mai ales ca are si crema de vanilie si ciocolata....
pentru blat
pentru ciocolata
pentru crema
decor
Blatul
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc.
Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze.
O tava (35x25 cm) o tapatam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, apoi punem blatul din nuca de cocos. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pina se rumeneste deasupra.
Cand blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava sa se raceasca. Scoatem faria doar dupa ce s-a racit.
Ciocolata
Intr-o oala de lapte cu pereti dubli ( sau pe bain-marie) punem ciocolata bucatele impreuna cu celelalte ingrediente , amestecam pina se topesc si se omogenizeaza , dupa care o punem imediat, asa calda, peste blat.
Crema
Frisca lichida o punem intr-un vas mai inalt ( va recomand alt tip de frisca, acesta are un iz....de care nu poti scapa repede , dupa ce mananci din ea-prefer Whipping cream de la Master Chef sau frisca Milli) si o mixam bine cu praful de budinca, apoi punem crema peste ciocolata.
Deasupra punem fulgii de ciocolata si lasam la rece pina a doua zi cand vom taia prajitura cu un cutit bine ascutit ,inmuiat in apa calda.
Pofta mare !