Prajitura cu nuca crocanta

de Miha in Prajituri, 27 Ian 2013 | 7388 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 g cicolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 120 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat indulcit
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca

Pentru krant:

  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca crocanta:

Blat:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul. Adaugam zaharul si esenta de rom si mixam compozitia pana se racoreste bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare, apoi faina amestecata cu cacaoa, nuca macinata si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie, in 2-3 transe.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Mixam mascarponele cu laptele condensat, zaharul vanilat si smantana pentru frisca lichida.  Punem si intaritorul de frisca si mixam pana crema devine ferma.

Krantz:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Peste blatul bine racit punem crema si nivelam. Acoperim cu nucile caramelizate si dam la frigider pentru (macar) 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Panacris 1

24.11.2013, 12:08

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:06

ce prajitura buna !

Giana 1

10.06.2014, 11:21

Buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere