E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.
Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .
Crema:Se pun cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca crema se lasa la racit.
Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.
1
tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina