Prajitura cu morcovi si ghimbir

de Irina in Prajituri, 3 Feb 2014 | 15810 vizualizari

 

Am inceput ziua cu o bunatate de suc de morcov si mar. Pentru ca imi ramasese destula pulpa de morcov si de mar m-am gandit ca ar fi pacat sa le arunc si uite asa mi-a venit ideea sa fac o prajitura. Am luat la rand retetele noastre si dupa cateva intrebari ajutatoare m-am decis si cum sa o fac.
Ma asteptam sa-mi placa prajitura, nici nu-mi imaginam altfel, dar m-a surprins totusi gustul ei deosebit , felul in care s-au combinat aromele dulci ale morcovului si marului cu aroma usor picanta a ghimbirului. Sa mai adaug si un praf de scortisoara si putina nuca si ... gustul e desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • pulpa de la 3 morcovi si 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 75 ml ulei de samburi de struguri
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir:

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.

Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare. 

Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.

Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.

Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.

Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :) 

TIPS-URI

1

in loc de pulpa de morcov si mar puteti pune direct morcov si mar date pe razatoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

05.02.2014, 11:12

Ce culoare superba are!! Si eu am zis sa incerc prajitura cu morcovi, reteta vazuta tot aici pe la bucatarasi!

xana 1

08.02.2014, 11:55

Delicioasa!!

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:59

Ingenioasa si de incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic