Prajitura cu morcov si glazura de cacao

de mirela0911 in Prajituri, 9 Dec 2015 | 3784 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta intr-un videoclip pe FB, am preluat ideea si a iesit aceasta prajitura tare buna. Si ca sa fie si mai bun, l-am preparat cu Green Sugar, asadar 0 calorii, 0 indice glicemic. 

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 3 oua
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 cana Green Sugar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • putin ghimbir macinat

Pt. glazura:

  • 4 lg Green Sugar
  • 2 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 25 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si glazura de cacao:

Se curata morcovii, se spala si se taie in bucatele mai mici. Se pun in blender, se adauga ouale si uleiul. Se porneste blenderul si se lasa cca 5 minute, pana se obtine o compozitie cremoasa si morcovul se zdrobeste bine.

Separat, intr-un bol se amesteca faina, sarea, Green Sugar si praful de copt. Se toarna compozitia din blender si cu o spatula se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga ghimbirul macinat, se mai amesteca apoi se toarna intr-o tava de tarta unsa cu unt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade si se lasa aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intr-o craticioara se pune Green Sugar-ul, cacaoa, laptele si untul. Se incalzeste (nu se fierbe) pana se topesc toate ingredientele si se omogenizeaza. Se toarna calduta peste prajitura si se lasa la racit pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste alaturi de o cana cu lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa 1-2 zile este si mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

10.12.2015, 16:24

Ce idee minunata! Ai multe retete in care folosesti green sugar ceea ce e foarte bine si de ajutor pentru multi dintre noi!

Andra_Constantinescu 1

14.12.2015, 22:19

Buna praji cu morcov cu siguranta, chiar daca inca n-am mancat

Gicuta 1

16.12.2015, 09:08

Ce prajitura buna si frumoasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie