Prajitura cu morcov (de post)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Apr 2013 | 10033 vizualizari

 

Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 ml ulei
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • un pliculet cu praf de copt
  • 10 linguri pline cu morcov ras
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • optional: zahar vanilat, esente de vanilie sau rom

Pentru crema (optional):

  • esente
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 50 gr margarina
  • un plic de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.

Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)