Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...
pentru 2 foi:
umplutura:
Prima data pregatim umplutura:
merele le spalam si le curatam de coaja.
le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.
punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.
cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.
pregatim aluatul:
amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.
batem cu un tel pana se topeste zaharul.
apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.
la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.
pe masa de lucru presaram putina faina.
rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.
luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.
punem prima foaie si o intepam cu o furculita.
merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.
facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.
o intepam si pe acesta cu furculita.
dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.
cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.