Prajitura cu mere si gem de gutui

de Rocsi in Prajituri, 15 Ian 2011 | 11993 vizualizari

 

Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi:

  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si usor de lucrat)

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem de gutui:

Prima data pregatim umplutura:

merele le spalam si le curatam de coaja.

le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.

intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.

punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.

le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.

cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.

pregatim aluatul:

amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.

batem cu un tel pana se topeste zaharul.

apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.

la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru presaram putina faina.

rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.

luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.

punem  prima foaie si o intepam cu o furculita.

merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.

facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.

o intepam si pe acesta cu furculita.

dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.

cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu nuca de cocos