Parca ma plictisisem de prajituri sofisticate,asa ca am facut un "dulce" delicios si foarte racoros.
Pentru blat:
Pentru caramel: ·
Merele se curata si se taie felii mari.Pentru a nu se oxida,se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Pregatim caramelul.
Zaharul se pune la caramelizat.Cand a capatat o culoare maronie,se adauga untul,laptele evaporat si frisca.Se lasa pe foc pana cand caramelul va capata o textura foarte fina,dar nu prea mult,altfel va deveni amar.
E prima oara cand caramelul a avut o textura atat de matasoasa.
Se pune caramelul intr-o tava unsa cu unt si se intinde sa cuprinda toata tava.Peste el se pun feliile de mar.Se presara scortisoara si zahar vanilat.
Pana cand ne ocupam de blat,se pune tava in cuptor pentru ca merele sa se inmoaie si sa se imbine cu caramelul.
Pentru blat:
Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar si cele trei linguri de ulei.
Albusurile se bat spuma si se adauga pe rand restul de zahar.Cand spuma este suficient de tare se incorporeaza amestecul de galbenusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua.
Se amesteca usor cu o paleta,avand grija sa nu se lasa spuma de oua.
Compozitia se rastoarna in tava peste mere si se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute.
Se lasa sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Am mai facut prajitura asta,dar niciodata nu mi-a iesit atat de buna.