Daca tot incepe maine postul, haideti la o prajitura cu mere...
Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.
Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de margarina si esenta de rom.
Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina(unt) si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.
Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata.
Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...
Pofta mare !