Prajitura cu mere

de adriana_bobu in Prajituri, 14 Noi 2010 | 5790 vizualizari

 

Am adus o imbunatatire la reteta Corinei.....si rezultatul a fost ceva ...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 300g iaurt
  • 150 g gris
  • 300g faina
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 mere
  • o mana de stafide
  • o cantitate mica de frisca (ex HULALA mic)
  • doua linguri zahar pentru tras merele
  • 3-4 linguri apa
  • scortisoara
  • esenta rom, vanilie
  • o bucatica de ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un ceaun in care am adaugat cele 2 linguri de zahar,stafidele, esenta de rom si apa, apoi scortisoara si zaharul vanilat. Le-am lasat pe foc cca 5 min dupa care le-am dat deoparte la racit. Am pregatit si frisca. 

Dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat 10 min prajitura sa se racoreasca dupa care am imprastiat merele cu stafide si cu zeama lasata peste prajitura , insiropand-o putin. Am pus cate un mot de frisca si in final am ras ciocolata. A iesit o prajitura foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post