Prajitura cu mar si budinca

de Michelle in Prajituri, 25 Oct 2009 | 8853 vizualizari

 

e super buna,racoroasa si usor de facut!
M-am inspirat de pe vulpebucatar

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Budinca:
  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml lapte
  • Blat:
  •  4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si budinca:

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.

Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt (facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Am razuit si un pic de ciocolata peste frisca. Si am facut si 3 trandafiri din sugus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Michelle 1

01.11.2009, 11:44

ionix ai incercat trandafiri?

elena1988 1

02.02.2011, 17:02

Cris2711 1

01.05.2011, 19:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada