Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Iul 2011 | 8487 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce, dar nu aveam chef sa fac ceva complicat, mi-am zis sa fac un pandispan, insa m-am uitat in frigider, mai aveam 3 oua si un iaurtel de capsuni scos cu o seara inainte pentru andutu, pe care nu l-a papat, asa ca nu l-am aruncat si am zis sa-l bag in prajitura, a iesit o pufosenie de prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 iaut mic de capsuni ( 125 g)
  • ~ 100 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • sirop de capsuni de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia, la sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza