Prajitura cu foi si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 2 Noi 2015 | 10638 vizualizari

 

De multe ori cand nu am timp aleg pentru desert sa pregatesc orice nu are mai multe etape :)), gen blaturi, creme, glazuri.

Asa m-am oprit si la prajitura asta cu foi si branza, pentru care pregatesti totul, pui in tava, bagi la cuptor si gata! :)

Si-i foarte, foarte buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • 80 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua + 2 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si branza de vaci:

  1. As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
  2. Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
  3. Am adaugat laptele rece, putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat elastic, bun de intins foi, asa incat aveti grija – daca nu e cazul nu adaugati tot laptele sau daca-l adaugati mai puteti pune faina s-aveti un aluat usor de modelat :).
  4. Am acoperit cu folie si am dat la rece cat am pregatit umplutura.
  5. Am amestecat branza cu ouale si albusurile ramase de la foi, zaharul, coaja rasa, esenta de rom, stafidele, grisul.
  6. Am pregatit o tava de 22/25 cm, am uns-o cu unt.
  7. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua si-am intins doua foi.
  8. Am asezat prima foaie, am intepat-o cu furculita, am pus umplutura de branza, am distribuit umlutura, am pus a doua foaie si-am intepat din nou cu furculita.
  9. Am dat tava in cuptorul preincalzit si-am copt la foc mic pana ce prajitura a inceput sa prinda usor culoare si era maronie pe laterale.
  10. Am pudrat-o cu zahar pudra.
  11. I-atat de buna si calda!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

10.12.2015, 15:37

imi ploua-n gura

Xandrinne 1

07.08.2017, 09:22

oanapl 1

07.08.2017, 23:45

Super idee! Arată minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de joi a Octaviei