Prajitura cu foi Lica

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Feb 2011 | 74502 vizualizari

 

Stiu ca titlul nu e foarte sugestiv, dar mi-e drag numele. Asa m-am invatat cu el de cand eram miiica. E una dintre primele prajituri pe care le-am invatat de la mama, nu stiu cum de am ratat sa o postez pana acum. Mereu e pe masa la sarbatori. Pe cat e de simpla, pe atat e de buna. Una dintre preferatele mele, pentru ca e usoara (nu are creme peste creme). Si cu ocazia asta cad in melancolie... ii multumesc mamei pentru tot ce m-a invatat si vreau sa nu uite niciodata ca o pretuiesc mult, mult, mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi Lica
  • 300gr zahar
  • 250gr nuca tocata (macinata doar daca va deranjeaza la mestecat ca pe buni :P)
  • 250gr margarina Rama
  • 3 oua mari
  • 1 esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca.

Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua. Crema aceasta trebuie sa stea la foc mic pana se ingroasa destul de bine.

La final, luam oala de pe foc, adaugam esenta de rom si zaharul vanilinat.

Masuram din ochi cam cata crema avem comparativ cu marimea foilor si de aici incolo fiecare alege cum crede! Eu in general mai tai din foi ca sa iasa mai inalta prajitura, dar in poze am facut-o rapid rapid si am uitat sa le tai :D

Dupa ce asamblam, punem o greutate pe prajitura (nu chiar sacu' de ciment :))) si o lasam asa cateva ore bune.

Si din categoria "ASA NU!", ultima poza va invata cum sa lipiti crema si de marginile foii de napolitana in absenta unui dog maaare :)) Am ras cu buni pana la lacrimi!

TIPS-URI

1

Crema trebuie amestecata incontinuu, altfel sunt sanse mari sa se prinda de vas. Cel mai bine e daca punem si o tigla pe foc, apoi vasul. Aveti grija sa nu fiarba tare, poate face minuni pe pereti cand apar bule de la aburi :P si ARDEE :))

2

Esenta si zaharul vanilinat nu se adauga inainte de a pune pe foc pentru ca se evapora.

3

Crema arata mult mai bine cu nuca doar tocata marunt, nu macinata! Si parca e si mai buna, daca o macini mi se pare ca se elibereaza mai tare izul amarui...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Anamaria7 1

27.02.2011, 09:12

multumesc mult pentru cuvintele frumoase, Dia, ai dreptate iar rufele, nici n-ar fi indraznit sa se atinga de prajitura cand au simtit mirosul

adry88 1

12.06.2011, 13:44

bun

VI 1

24.12.2019, 12:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cataif