Foi:
Crema:
MOD DE PREPARARE:
Foile:oul,untul,laptele,mierea,zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul,apoi se pune pe foc mic amestecand continuu.
Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste.Amestecul se toarna peste faina,se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.Se formeaza o bila care se imparte in 4,se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min(depinde de aragaz).Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se racii.
Crema:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare.Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati,iar daca folositi frisca :se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine.
Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi,ultima trebuie sa ramana fara crema.Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema.A doua zi se taie in doua pe latime,se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte,se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!Se proportioneaza dupa preferinta
OBS:prajitura se poate lasa nesuprapusa,dar trebuie taiate mai late bucatile!