Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 27 Iul 2016 | 21708 vizualizari

 

Initial trebuia sa iasa altfel de prajitura, dar cum incepusem gresit reteta, am continuat cum am crezut de cuviinta si a iesit ce a iesit! Rezulatul? Dupa niste discutii, imi zice fiu-meu: "Ce sa-ti fac daca e asa de buna?" :D 
Dupa ce s-a mancat jumatate din prajitura, am reusit sa-i fac si o glazura! :))

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 800 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 2 lg untura
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt praf de copt
  • 2 oua
  • lapte cat cuprinde

Crema:

  • 800 ml lapte
  • 6 lg faina
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • un pachet de unt

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos:

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a putea framanta un aluat elastic, omogen si bun de intins. Se imparte in 5 parti egale. Se intinde pe rand cate o foaie si se coace pe fundul unei tavi cu dimensiunea de 35x25 cm, timp de 15-18 minute la 150 de grade.

Crema: Se amesteca faina cu zaharul, apoi se pune laptele treptat, amestecand bine sa se omogenizeze. Se pune pe foc si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se amsteca tot timpul pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza apoi se pune untul. Se amesteca totul pana se incorporeaza bine. 

Pe un blat se aseaza o foaie. Se unge cu crema calduta, se aseaza a doua foaie, se unge cu crema si tot asa pana la ultima foaie. Se apasa usor pentru a se lipi bine intre ele.

Glazura: Se incalzeste ciocolata cu laptele pana se topeste apoi se toarna peste prajitura. Se niveleaza apoi se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 35x25 cm.

2

Timpul de coacere al foilor poate diferi in functie de aragaz.

3

Crema sa fie calduta cand se intinde, pentru a se inmuia foile mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mirela0911 1

01.08.2016, 19:25

Asa e Vanessa, multumesc!

mirela0911 1

01.08.2016, 19:26

Ruxy, ma bucur mult ca iti place!

Ancutsa 1

18.08.2016, 19:55

Super, mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu Nesquik si prune