Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 8494 vizualizari

 

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

 

INGREDIENTE

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara  procedam astfel :

Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile  cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat  pina devine  cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.

incorporam albusurile  in galbenusuri usor  cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .

faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180  gr. 

repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .

Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi  pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .

Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem  800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat  si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.

Intre timp intr-un  castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.

Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit  si amestecam   incontinuu sa nu faca cocoloase .

Lasam sa clocoteasca   5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca  dar nu in totalitate.

Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.

Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema,  apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema  apoi punem cel dea-l treilea  blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.

Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.

Apoi putem sa o taiem  cum dorim .

Daca o putem lasa pina a doua zi  cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .

Apoi se poate pune in frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

02.10.2013, 13:19

Ela68 este o bunatate

MonaMimi 1

02.10.2013, 17:29

o bunatate de prajitura o trec la favorite

babi5 1

02.10.2013, 17:44

mon sa o faci atunci cind o sa-ti permita timpul si nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa de Ardeal