Se face blatul obisnuit: se separa albusul de galbenus. Albusurile se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine, dupa care se pun pe rand lingurile cu zahar, se mixeaza in continuare pana se face bezea, apoi se adauga galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Amestecam cu lingura de lemn. Se pune in tava pe hartie de copt si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cuptorul este deja incins la o temperatura de 180 de grade.
Crema se face astfel: galbenusurile cu zaharul, cacaoa(se cerne prin sita), amidonul si esenta se vor amesteca se adauga si laptele treptat si apoi se pune pe foc sa se ingroase. Cand este gata se pune ciocolata maruntita sa se topeasca si cand aceasta s-a incorporat se pune si untul si fructele confiate taiate foarte marunt. Se da la rece.
Siropul se face amestecand apa cu zaharul si se pune pe foc. Cand clocoteste se pune coaja de lamaie, apoi se da la rece. Eu pun la rece intr-un vas mai mare pun apa rece si schimb de cate ori este nevoie.
Blatul se taie in doua dupa ce s-a racit si se insiropeaza. Peste acesta se pune crema rece si se intinde cu o paleta, se da la rece pentru cateva ore sau cum am facut eu pentru a doua zi cand am taiat in patrate prajitura si am ornat-o cu crema caramel pe care am pregatit-o astfel: se pune in vasul de mixer 300 ml lapte rece si se bate pana se intareste bine 7-8 minute. Se pune in poch si se face cate un mot la fiecare patratel si pe deasupra am pus bombonele.
Pofta buna.