Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

de Georgiana78 in Prajituri, 26 Feb 2013 | 13826 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc!
Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf sare

CREMA:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 4 portocale
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan):

BLAT:

 - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea

 - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.

- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat

 - am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.

 - am scos blatul din tava si l-am  lasat la racit.

 

CREMA:

 - am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.

 - portocalele se curata de coaja  si se taie in bucati mici.

 - am batut frisca si am pus esenta de portocale.

 - am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.

 - am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.

 

ASAMBLARE:

 - tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.

 - se  aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.

 - am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si afine