Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc!
Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !
BLAT:
CREMA:
BLAT:
- am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea
- am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.
- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat
- am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.
- am scos blatul din tava si l-am lasat la racit.
CREMA:
- am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.
- portocalele se curata de coaja si se taie in bucati mici.
- am batut frisca si am pus esenta de portocale.
- am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.
- am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.
ASAMBLARE:
- tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.
- se aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.
- am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.