Prajitura cu cocos si mere

de rivka in Prajituri, 29 Mar 2010 | 12698 vizualizari

 

by miha

 

INGREDIENTE

  • 150 grame zahar
  • 130 grame unt
  • 3 oua
  • 200 ml lapte(eu am folosit lapte gras)
  • 80 grame nuca de cocos
  • 160 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 mere mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si mere:

Laptele il punem la fiert impreuna cu nuca de cocos si in momentul in care da in clocot omogenizam, lasam la potolit.

Untul moale il amestecam cu mixerul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare.Punem si laptele cu cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si cele 3 pliculete de zahar vanilat.

La sf punem merele curatate de coaja si taiate cubulete mici.

Aceasta compozitie o turnam in tava pe hartie de copt si introducem in cuptorul incalzit la foc mediu cca 175 grade cam cca 1 ora pana se rumeneste se face testul cu andreaua.

Se lasa sa se racoreasca dupa scoaterea din cuptor, se pudreaza dupa preferinta si se taie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

30.03.2010, 13:27

foarte frumoasa prajiturica....o pun la favorite ....

mariac 1

04.04.2010, 20:28

cred ca e foarte buna si usor de facut

elena1988 1

08.02.2011, 14:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu mere