Prajitura aceasta este una dintre preferatele mele.Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti,sa nu mai spun ca este foarte usor de facut (lasand la o parte scoaterea samburilor).
Este o reteta de la prietena mea Ramona,multumesc >:D< >:D
Aluat:
Crema:
1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs.
2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.
3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet.
4.Facem crema: se amesteca faina cu laptele rece,se adauga galbenusurile,zaharul,smantana,zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma(toata crema am facut-o cu mixerul).Se toarna peste cirese si se da la foc iute,adica 200° timp de 45 de minute.