Prajitura cu cirese

de Tuxedo in Prajituri, 13 Apr 2013 | 12597 vizualizari

 

Este cea mai buna prajitura cu fructe care am incercat-o pana acum, este umeda si pe deasupra formeaza o pojghita subtire crocanta.
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.
Va urez succes si trebuie neaparat incercata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 de zahar
  •  1 cana si 1/3 faina
  •  1 praf copt
  •  1/2 cana ulei
  •  500 – 600gr cirese fara samburi
  •  coaja de la o lamaie plus zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul.

2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.
Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu faina apoi se adauga faina in ploaie peste aluat  amestecandu-se usor cu telul de jos in sus.

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciresele uniform pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste usor.

Pofta buna! este delicioasa!

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe, visine, caise, piersici, prune, struguri. (si congelate si proaspete)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]