Ciresele se curata de samburi si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.
Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa acopere stratul de cirese.
Separat batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in strat egal peste ciresele din tava ( chiar daca acestea sunt fierbinti ). Lasam tava in cuptor pentru inca 25-30 minute.
Cand blatul e copt, scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam pe o alta tava, astfel incat stratul de cirese sa fie deasupra. Siropul lasat de cirese va insiropa astfel blatul prajiturii , obtinand o prajitura de cirese , partial insiropata.
Putem decora prajitura cu crema de vanilie , peste care presaram nuca macinata si ciocolata rasa.