Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

de Ina in Prajituri, 29 Mar 2015 | 9930 vizualizari

 

Un desert...divin! :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din visinata
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri CremeOle cu gust de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom
  • 100 g miez de nuca, maruntit
  • Sirop:
  • 5­-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingura cu ulei
  • Pentru decor:
  • crema de ciocolata mixata cu 3-­4 linguri de glazura .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450:

Blat:

Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. 

Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt  si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr­o tava  dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .

Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si  omogenizam.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou. 

Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.

Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-­4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta  vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.

Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau visine congelate, nu doar din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata