Pentru aluat mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine spumos.
Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza. La final incorporam faina cernuta.
Aluatul il intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam aluatul cu dosul unei linguri.
Stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 30 de minute apoi le scurgem bine. Peste aluat punem stafidele scurse iar apoi nuca taiata bucati. Deasupra presaram ciocolata taiata bucatele sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.
Pentru bezeam mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam putin. Bezeaua trebuie sa fie fluida, nu sa stea batz. Adaugam faina si omogenizam usor.
Intindem bezeaua peste umplutura. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, timp de ~30 de minute.
Lasam sa se raceasca iar apoi portionam cu un cutit trecut prin apa calda.