Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7517 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari.
Am folosit o tava de 24 x 24.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • Ornat:
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 g alune macinate
  • 50 g fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

 Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.

 Fructele de padure se pudreaza cu faina.

 Smantana se amesteca cu cafeaua.

 Zaharul se freaca cu untul si se adauga cate un ou, in timp ce aluatul se bate bine.

 Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua.

 La final se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

 Se integreaza, apoi, fructele de padure usor in aluat, fara a se bate cu mixerul.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

 Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

 Apoi se lasa sa se raceasca.

 Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. 

 Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina pana devine omogena, apoi se adauga fructele de padure si se intinde peste prajitura.

 Deasupra se presara alune macinate.

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Alunele se pot inlocui cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de cafea