Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari.
Am folosit o tava de 24 x 24.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.
Fructele de padure se pudreaza cu faina.
Smantana se amesteca cu cafeaua.
Zaharul se freaca cu untul si se adauga cate un ou, in timp ce aluatul se bate bine.
Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua.
La final se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.
Se integreaza, apoi, fructele de padure usor in aluat, fara a se bate cu mixerul.
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.
Apoi se lasa sa se raceasca.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina pana devine omogena, apoi se adauga fructele de padure si se intinde peste prajitura.
Deasupra se presara alune macinate.
1
Se orneaza dupa preferinta.
2
Alunele se pot inlocui cu nuci.