O super prajitura cu ciocolata.
Preparam blatul: punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o lingura din faina. Amestecam totul usor si bine. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 minute.
Preparam crema: punem la topit untul si ciocolata apoi adaungam smantana si amestecam totul bine.
Asamblare: Blatul il rasturna pe o farfurie mare si intindem dulceata in spatiul gol format de tava, dupa care adaugam si crema de ciocolata pe care o nivelam apoi cu lingura. Dam la frigider pentru 2-3 ore.
1
Trebuie fofosita o tava speciala pentru tarta.A mea era cu diametrul de 24 cm.
2
Dulceata poate fi de care ne place noua.Se poate face si fara.
3
Blatul trebuie rasturnat invers cand este cald si crema de ciocolata la fel.
4
Este bine sa folosim o ciocolata de calitate.