Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.
Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.
Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua tavi (20x30 cm zicea reteta) tapetate cu hartie de copt si am nivelat. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute. Cu grija desprindem blaturile dupa ce s-au racit de tot.
Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaoa. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu.
Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.
Asezam blaturile pe un platou dupa ce s-a racit si punem crema peste. Pe unul am razuit ciocolata neagra, pe celalalt l-am ornat cu ciocolata alba.