Prajitura cu capsuni

de marinicayou10 in Prajituri, 10 Apr 2012 | 8020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • o lingura mare de coaja de lamaie
  • o lingura esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 pliculet praf de copt
  • 500 gr capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

In primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele.

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie.Adaugam treptat uleiul si la urma laptele.Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si romul si batem bine pana se intaresc din nou.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul apoi se adauga faina cu praful de copt si se omogenizeaza bine. De obicei se spune ca nu se mai mixeaza cu mixerul, ci se amesteca usor cu telul,dar mie nu imi place cum iese faina amestecata usor.Eu mai mixez cu mixerul ca sa iasa compozitia omogena si fara cocoloase de faina.

Ungem bine cu ulei tava (tava mea are 27 cm)si tapetam cu faina,apoi turnam compozitia si asezam toate capsunile deasupra.Dam la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.

Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat si zahar fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni