Prajitura cu cafea by Laura Sava

de getix in Prajituri, 23 Mar 2013 | 8102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml cafea
  • piscoturi
  • esenta rom
  • Crema
  • 300 gr nuca macinata
  • 250 gr unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 ml cafea
  • esenta rom
  • Glazura
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei ( sau 50 g unt, dar eu nu am avut in acel moment)
  • 2 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea by Laura Sava:

Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este  rece

Mixam  albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile  si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem aprox.20 minute. Cand este gata copt, lasam la racit .

Pentru crema, introducem la cuptor timp de 5 minute nucile, apoi le macinam. Avem grija sa nu se arda, devin amare. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul si esenta de rom. Peste cele 200 ml de cafea (rece) adaugam nuca macinata si amestecam usor. Rezulta o crema mai fluida care se amesteca cu untul batut spuma.

Acum revenim la blat, care intre timp s-a racit. Peste acesta se pune jumatate din crema de nuca, iar deasupra piscoturile trecute prin cafea. Adaugam si restul de crema si nivelam . 

Ptr. glazura punem la foc mic ciocolata, uleiul (sau untul) si apa si amestecam pana se topeste si se obtine o crema lucioasa.

Se intinde glazura peste prajitura, dupa care se introduce prajitura la frigider pentru cateva ore bune.

Pentu cei care iubesc cafeaua merita incercata !

 

TIPS-URI

1

cafeua trebuie sa fie rece ( chiar daca am mai spus-o) nu strica sa mai mentionez acest aspect .

2

eu am asamblat prajitura tot in tava in care am copt blatul, deoarece nu am avut rabdare sa se racesca cafeua ceea ce a dus la topirea untului si a iesit mult prea lichida crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea by Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

getix 1

23.03.2013, 20:13

Buna seara la fete si baieti ! multumesc pt aprecieri, va asigur ca este o bunatate de prajitura, poopici!

Tabita _ 1

25.04.2013, 14:27

getix 1

08.05.2013, 17:42

merci Tabita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea