Reteta de prajitura cu branza o am de la o colega. Avand visine, am zis, hai sa pun cateva sa-i dau un plus de savoare si nu m-am inselat. A iesit delicioasa.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul, laptele iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se pune oul si smantana daca nu este foarte grasa branza. Visinele se curata de samburi si se amesteca cu branza.
Peste aluatul din tava se pune cu lingura din loc in loc compozita de branza dupa care se da la cuptor la foc potrivit pt aproximativ 40 minute ( se face testul cu scobitoarea).
Se recomanda a se manca rece (eu nu am avut rabdare si am mancat si asa putin racorita, dar e mai buna de la frigider).
Pofta buna!
1
Se pot pune stafide in loc de visine.