Prajitura cu alune de padure si crema de ness

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Aug 2014 | 29951 vizualizari

 

In padurea cu alune ,aveau casa.....si alune,multe si bune......numai bune pentru prajituri....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 280 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 85% grasime
  • 130 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 lingurite ness
  • 50 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • Glazura
  • ciocolata neagra de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si crema de ness:

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si alunele macinate,apoi albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente,pana obtinem o compozitie omogena.Tapetam o tava ( 28/20 ) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit indreptam marginile cu un cutit bine ascutit.Marginile respective le faramitam si le folosim la crema..nimic nu se pierde..

Crema : Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul farin si cele 2 galbenusuri pana devine o crema spumoasa.Apoi adaugam nessul , alunele taiate grosier si cele macinate,iar la final marginile sfaramitate de la blat.

Asamblare:

Se aseaza blatul pe un platou se pune crema deasupra si se niveleaza,cu un cutit inmuiat in apa calda portionam prajitura.Deasupra glazuram cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400